Projekcije filmova snimljenih u sklopu radionice vizualne antropologije 3. Etnofilm Festivala

Pucko otvoreno ucilište Grada Rovinja poziva na programe organizirane povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine, koji ce se održati u Multimedijalnom centru grada Rovinja u cetvrtak, 27. listopada, s pocetkom u 18 sati.
Posebna projekcija - filmovi snimljeni u sklopu medunarodne radionice vizualne antropologije održane na 3. Etnofilm Festivalu u Rovinju 2011.

Posebna projekcija filma snimljenog u Rovinju 1958. godine - Film "U našeg Marina" - igrani film za djecu i omladinu koji nije previše zastupljen u našoj kinematografiji. Tema filma je pjevanje i glazba opcenito i zapravo je nastavak filma "Takva pjesma sve osvaja". Djeca osnovne škole u Volovcici, koja su u prvom nastavku neumorno vježbala kako bi bila što bolja na natjecanju školskih zborova, sad nakon što su na natjecanju pobijedila, zajedno odlaze na more - u Rovinj (to je bila nagrada za osvojeno prvo mjesto).
Film je restauriran unutar Projekta digitalne restauracije hrvatske audiovizualne baštine. Tijekom postupka restauracije materijal je skeniran, digitalno restauriran i ponovno vracen na filmsku vrpcu. Autor filma "U našeg Marina" je redatelj i scenrist Branko Majer (1914.).